Pareri dezvoltatori imobiliari

Alegerea unui dezvoltator imobiliar

Una dintre părțile componente ale întregului proces de cumpărare a unui apartament intr-un ansamblu rezidențial din București este găsirea unui dezvoltator imobiliar care poate fi de încredere. Odată cu creșterea industriei imobiliare din România, au apărut brusc noi dezvoltatori imobiliari care vă pot lua cu ușurință banii câștigați cu greu. Este extrem de important să alegeți un dezvoltator imobiliar care sa demonstreze prin documente faptul ca este serios. Cercetați cei mai buni dezvoltatori pentru tipul de proprietate pe care intenționați să îl cumpărați.

Zilnic primesc intrebari de la potentiali cumparatori interesati :

Unde ar trebui să cumpăr?

Când este cel mai bun moment al anului pentru a cumpăra?

Pot negocia cu dezvoltatorul imobiliar ?

Ce finisaje ar trebui să aleg ?

Este mai bine să fii pe etaje inferioare sau superioare?

Ar trebui să cumpăr un loc de parcare?

Ce sunt taxele rezonabile de condominiu?

Ce întrebări ar trebui să-i pun dezvoltatorului imobiliar?

 

Cum ne formam părerea despre un dezvoltator imobiliar ?

Reputația unui dezvoltator imobiliar este cel mai important, dar și cel mai neglijat aspect atunci când se cumpăra o proprietate într-un ansamblu rezidențial din Bucuresti. Prea mulți cumpărători încep discuțiile cu dezvoltatorul imobiliar despre cumpărarea apartamentului, modalitatea de plată fără să se întrebe:

  • Poate acest dezvoltator imobiliar să își îndeplinească promisiunile pentru a preda la timp apartamentul pe care doresc sa il cumpăr? 
  • Acest dezvoltator imobiliar a mai construit ansambluri rezidențiale in Bucuresti ?
  • Cât de serioasa este firma pe care o folosește acest dezvoltator imobiliar pentru a ma asigura că sunt mulțumit de investiția mea? 

De aceea este crucial pentru orice cumpărător de apartamente să facă cercetări asupra dezvoltatorului imobiliar al ansamblului rezidențial.

Ce alte proiecte a mai construit acest dezvoltator imobiliar ?

Acest dezvoltator imobiliar si-a respectat termenele de predare in proiectele anterioare?

Ce spun clienții cumpărători despre apartamentele cumpărate in ansamblul rezidențial respectiv ?

Dar nu va opriți aici. Cei mai buni dezvoltatori imobiliari nu construiesc doar un loc unde să dormi.  Atunci când dezvoltă un ansamblu rezidențial nou, ei transformă zona, cresc valoarea și calitatea vieții in cartier.

Iată ce să cercetați in plus :

O viziune clară a ceea ce presupune construirea unui ansamblu rezidențial in București
Unele ansambluri rezidențiale din București sunt construite simplu: o mulțime de apartamente și facilități comune, precum o piscină sau o sală de sport.

Alți dezvoltatori imobiliari , pe de altă parte, adoptă o abordare vizionară și creează un întreg oraș. Apartamentele fac parte dintr-un ansamblu rezidențial mai mare care include zone recreative, comerciale și de afaceri. Acest tip de dezvoltare le oferă proprietarilor de apartamente trei mari avantaje.

În primul rând, tot ceea ce au nevoie este acum la o distanță de mers pe jos. Ei pot cumpăra alimente, se pot întâlni cu prietenii la cină sau pot viziona un film – doar prin traversarea străzii.

În al doilea rând, aceste ansambluri imobiliare revitalizează zona și cresc valoarea apartamentului, mai ales dacă dezvoltatorul imobiliar este capabil să atragă companii și magazine cu amănuntul și să transforme zona într-un loc primordial pentru afaceri.

În al treilea rând, pe măsură ce valoarea și reputația ansamblului rezidential cresc, la fel și dorința de a trăi și de a lucra în zonă. Cei care cumpără apartamente pentru închiriere sau vânzare la o dată ulterioară nu vor avea probleme să găsească chiriași interesați.

„Abordarea vizionară” – dezvoltarea unui ansamblu rezidential și a stilului de viață, mai degrabă decât un loc unde să dormi – oferă, de asemenea, o perspectivă asupra angajamentului companiei față de proprietate și locuitorii săi.

Vizitați ansambluri rezidentiale finalizate in Bucuresti

„A vedea este a crede” – ceea ce nu poate fi pe placul ochilor nu poate ajunge la inimă. Prin urmare, faceți o vizită la proiectele finalizate ale dezvoltatorului imobiliar. Calitatea proiectelor finalizate vă va spune ce fel de atentie acorda cumparatorilor precum si situatia constructiei la un interval de timp de la predare. Aflați despre finisajele interioare ale ansamblurilor rezidentiale finalizate pentru a ști la ce să va asteptati de la proiectele lor viitoare. Prin aceste vizite veti afla multe informatii despre calitatea construirii și finisajelor, durabilitatea și starea generala a proprietatii.

Discutați cu proprietarii existenți din ansamblul rezidential

O discuție rapidă cu un proprietar existent în ansamblul rezidențial al unui dezvoltator imobiliar va dezvăluie rapid informații pro și contra. Doar un proprietar actual vă poate oferi o perspectivă reală imparțială a modului de lucru al dezvoltatorului imobiliar. Puteți pune întrebări despre : 

  • ușurința identificării unui chiriaș și prețul exact de închiriere,
  • fiabilitatea și standardele de servicii ale dezvoltatorilor,
  • nivelul de satisfacție in privința receptivității dezvoltatorului in vederea remedierii viciilor ascunse,
  • calitatea produselor folosite pentru finisaje,
  • problemele cu parcarea si aglomerația din ansamblul rezidențial,
  • problemele de mediu si poluarea fonica

și multe alte aspecte care nu sunt atât de vizibile ale proprietății.

Accesați platformele de socializare / alte cercetări online

Internetul vă permite să primiți păreri din diverse surse. O vizită pe profilul de socializare ale dezvoltatorului va dezvăluie cele mai noi știri, realizări, evenimente și orice promoții speciale pe care le desfășoară. O căutare online vă va oferi acces la diverse forumuri unde puteți vorbi despre dezvoltatorul imobiliar sau proiectele lor și puteți primi păreri de la mai mulți cumpărători.

Întâlnirea față în față

O vizită la centrul de vânzări al dezvoltatorului imobiliar va oferă multe informații despre modul lor de lucru. Puteți întâlni un reprezentant de vânzări și puteți clarifica toate îndoielile și întrebările întrebându-l direct. Dezvoltatorii imobiliari angajează de obicei profesioniști cu experiență, care nu numai că vor putea răspunde la întrebările specifice dezvoltării, dar vă vor ghida și pe o mare varietate de subiecte legate de imobiliare, precum legi, finanțe și asigurări. O vizită la locul lor de muncă actual vă va spune multe si despre calitatea serviciului post-vânzare. 

Facilitați privind creditele ipotecare

Un dezvoltator imobiliar bun va avea întotdeauna legături cu băncile majore care vă pot oferi sprijin financiar în achiziționarea apartamentului din ansamblul rezidential. Prin urmare, este important să fim atenți la acordurile pe care un dezvoltator le are cu instituțiile financiare pentru a ușura tranzacțiile.

 

Un interval de timp exact și un plan clar al dezvoltatorului imobiliar

Cei mai responsabili și credibili dezvoltatori de ansambluri rezidențiale au un timp precis pentru terminarea lucrărilor de construcție precum și forța financiară solidă pentru a-și finaliza proiectele la termen. Aceștia declara aceste planuri publicului, prezentând, de obicei, numărul de apartamente vândute, suma de bani pe care o investesc în zonă și la ce se poate aștepta cumpărătorul la fiecare fază de dezvoltare.

Articolele din ziare și reviste sunt surse obiective excelente, deoarece faptele au fost verificate, iar jurnaliștii au pus deja întrebări dificile pentru a verifica credibilitatea dezvoltatorului de apartamente in privința îndeplinirii obiectivelor prezentate. Aceasta sursa este credibila daca respectivele articole sunt redactate de către jurnaliști si nu doar plătite in vederea unei apariții de promovare in publicația respectiva.

dezvoltator imobiliar

Succesul în proiectele anterioare ale dezvoltatorului imobiliar

Este foarte important sa întrebați despre proiectele anterioare ale companiei.

Verificați : site-ul companiei, apoi faceți cercetări pentru fiecare dintre aceste proiecte verificând surse independente:

  • feedback de la rezidenți,
  • articole din ziare și reviste
  • percepția publică în general asupra acestor ansambluri rezidențiale.

Întrebați prietenii și colegii de serviciu:

„Ați fost acolo?

Ați trăi acolo, dacă ați avea posibilitatea sa cumpărați un apartament in acel ansamblu rezidențial ? ”

Opinia publică este o măsură bună despre cât de bine a fost în măsură dezvoltatorul imobiliar să formeze un sentiment de valoare și echitate.

Cu toate acestea, este important să folosiți o gândire critică și o judecată temeinică în timp ce analizați recenziile unei proprietăți. Este un caz izolat părerea negativa despre ansamblul rezidențial ? O recenzie strălucitoare sună prea mult ca și cum a fost scoasă din broșura de marketing? Obțineți cât mai multe informații din diferite surse pentru a obține o imagine completă și corecta.

Accesați site-ul dezvoltatorului imobiliar

Conectați-vă pe site pentru a obține informații despre dezvoltatorul imobiliar. Site-ul web ar trebui să vă poată oferi răspunsuri la întrebări precum cine sunt proprietarii; care este istoria lor; cine sunt partenerii și asociații lor; cât timp au existat companiile; și care sunt proiectele lor finalizate și în desfășurare.

                  Stabilitatea Financiară a dezvoltatorului imobiliar

Un dezvoltator imobiliar care se bazează doar pe fonduri atrase de la clienții cumpărători va avea probleme daca nu isi face calculele corect. Sunt posibile întârzieri in executarea ansamblului rezidențial. Uneori este nevoit să recurgă la utilizarea materialelor sub standarde. Acesta este motivul pentru care este crucial să verificați situația financiară a dezvoltatorului imobiliar ca parte a investigației inițiale.

Sănătatea financiară a companiei poate fi găsită de obicei în rapoartele de afaceri. De asemenea, puteti întreba prietenii care cunosc mediul de afaceri sau lucreaza in domeniul bancar – de obicei acestia sunt informati in legatura cu adevaratele rezultate financiare ale unei firme.

Un alt etalon al „sănătății financiare”  este să vă întrebați câte apartamente au fost deja vândute sau despre succesul primei faze a proiectului. Aceste informatii pot asigura cumparatorul prudent că ansamblul rezidential are finanțarea necesară.

Dacă dezvoltarea unui ansamblu rezidential este efectuata ptrintr-o asociere în participatiune, faceți și cercetări și asupra celeilalte firme.

                                             Grija pentru client

Pentru dezvoltatorii buni, cumpărătorii  sunt mai mult decât un simplu mijloc de a câștiga bani. Acestia vor prezenta avantajele apartamentelor pe care le construiesc , dar vor fi, de asemenea, sinceri la ce să vă așteptați.

Dacă există întârzieri în acest proces, aceștia sunt prompți și sinceri în informarea clienților. Majoritatea dezvoltatorilor imobiliari serioși oferă, de asemenea, soluții alternative la problemele pe care si le asuma. Disponibilitatea este, de asemenea, una dintre regulile lor unu: ii puteți contacta cu ușurință. Aceste informații sunt disponibile online , ceea ce contribuie la deschiderea lor de a respecta drepturile cumpărătorilor din ansamblul rezidențial.

Serviciile de asistenta ImoProtect ofera verificările necesare descrise in acest articol. 

Se analizeaza :

Asociații/Administratorii/Mandatarii dezvoltatorului imobiliar pentru a înțelege riscurile asociate contractării.

Informații pe care le furnizam in urma verificărilor dezvoltatorului imobiliar : 

  • Informatii despre eventuale proceduri de insolvență despre firma dezvoltatorului imobiliar
    Informatii despre dosare în justiție ale firmei, persoanelor fizice care reprezinta dezvoltatorul imobiliar
    Informatii despre alte documente oficiale
  • Informații de identificare furnizate in raportul despre firma dezvoltatorului imobiliar:

    nume firmă dezvoltator imobiliar;
    cod fiscal;
    număr de înregistrare;
    data înființării;
    denumiri anterioare;

  • Informații privind TVA: 

    stare TVA;
    regim TVAI;
    TVA intracomunitar;

  • Informații de contact:

    persoana de contact;
    adresa postala;
    telefon la punct fix;
    telefon mobil;
    numar fax;
    adrese e-mail;
    adrese web;
    adrese social-media;
    poziţionare pe hartă;

  • Informaţii financiare :

    capital total;
    cifra de afaceri;
    profit/pierdere;
    datorii;
    active imobilizate;
    active circulante;
    stocuri;
    disponibilități;
    creanțe;
    venituri;
    cheltuieli;

Informaţii generale:
  • număr de angajaţi;
    număr de administratori;
    număr de sedii/sucursale;
    număr de acţionari/asociaţi;
    domeniul de activitate CAEN;
    domeniul de activitate preponderent;
    domeniul de activitate principal;
    alte informaţii publice;
    stare activitate ANAF;
    datorii la bugete;
    buletinul insolvenţei;
    dosare în justiţie;
    mărci înregistrate;
    firme conectate;

Monitorizarea dezvoltatorilor imobiliari este o metoda de investigare a activitatilor economice/juridice din prezent si trecut. In urma acestei analize ajungem la o estimare rezonabila a riscurilor. Spun estimare rezonabila, deoarece nu exista metode infailibile pentru a cunoaste exact calitatile viitorului contractant. Verificarea vanzatorului este cel mai inspirat demers pe care il puteti face in decursul experientei de cumparare a unei proprietati, pentru eliminarea grijilor si protejarea investitiei dumneavoastra.

Verificarile presupun evidentierea problemelor si explicarea efectelor juridice ale acestora.

Discutam pe Whatsapp
Aveti nevoie de Ajutor ?
Conversația inițiala de 15 minute este gratuita. Descrieți problema si aflați cum va pot ajuta
Cu stima,
Paul Dumbravanu
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte