Onorarii

Eficienta unei firme mici fata de o casa de avocatura mare

Suntem un birou de avocatura mic, care demonstreaza rezultate mari. Clientii biroului meu de avocatura primesc reprezentarea de calitate care poate fi gasita la marile firme de avocatura, adaugand beneficiul unei experiente vaste in practica. Mai mult decat atat, clientii sunt tratati cu multa atentie, personalizat cu fiecare caz, iar costurile reflecta eficienta, ceea ce este mai dificil de gasit la marile case de avocatura. 

Avantajele unei firme mici

Marile firme, respectiv case de avocatura, au de obicei un personal numeros si costurile sunt mai ridicate. Numarul mare de avocati se explica prin faptul ca senior partners dau multe dosare catre juniori, care la randul lor le atribuie catre ultimii sositi in firma. O casa mare de avocatura poate aloca si 15 persoane pentru un caz simplu. In general se observa cazuri in care un client este reprezentat in instanta si de 3 avocati simultan, ceea ce fireste ca tripleaza costurile facturate clientului. Marimea personalului implicat intr-un caz creste onorariul platit de client si nu permite ca un singur avocat sa aiba privirea de ansamblu asupra cazului.

Evaluarea initiala

Deoarece un litigiu este scump, clienti trebuie sa incerce intelegeri amiabile. Din pacate multi clienti ajunsi in instanta afla acest adevar dupa ce sunt deja aproape de prezentarea in instanta a cazului. Deseori,  onorariile platite de catre clienti in procese sunt foarte mari, de-a lungul unui proces, iar intelegerile devin dificile. Pot recunoaste cand este momentul potrivit pentru o intelegere intre parti, in scopul evitarii unor cheltuieli substantiale. La inceputul cazului, aloc timp pentru a formula cereri de intelegere sau acorduri, daca este posibil. Daca totusi o intelegere amiabila nu este posibila,aceasta strategie serveste ca o procedura initiala pentru un proces cu costuri cat mai reduse.

In timp ce succesul total nu poate fi garantat, asigur clientii ca vor primi cea mai eficace si convenabila reprezentare. Iar daca totusi cazul ajunge in instanta, va ofer incredere si experienta in reprezentare.

Structura onorariilor

Onorariul pe ora al avocatilor este scapat de sub control. Unele case de avocatura cer si 500 de euro pe ora, pentru asistenta juridica. La o astfel de suma, avocatul ar trebui sa va impartaseasca secretul tineretii vesnice. Dar structura onorariului nu este singura problema la majoritatea caselor de avocatura. Multe firme au prea mult personal care lucreaza la un caz. Ca rezultat, nivelul facturii este unul ridicat. Avocati care nu au nivelul de expertiza necesar vor lucra prea multe ore, in timp ce clientul nu primeste o reprezentare juridica de calitate. La biroul meu , structura onorariilor este una realista, iar costurile sunt mult reduse fata de cele ale marilor case de avocatura. Eficienta si folosirea experientei scad costurile, in asa fel incat in final clientii platesc mai putin.

Incurajez metodele de plata alternative cum ar fi tarifele fixe. Aranjamentele de plata cu tarife fixe sunt ideale pentru clienti care au un buget limitat, datorita dificultatilor lor financiare. Cu un tarif fix, stabilim o perioada de timp si un cost pentru un anumit demers, de exemplu o reprezentare in instanta sau redactarea de documente. In anumite cazuri, accept un onorariu de succes/rezultat, sau un onorariu modificat in functie de rezultat, acolo unde onorariul ( sau o fractiune din el) este bazat in intregime pe banii obtinuti la proces sau in urma unei intelegeri. Discutati direct cu mine care varianta este mai convenabila pentru dumneavoastra. 

Accept uneori anumite cazuri contra unui onorariu de succes, adica plata o face clientul doar daca se ajunge la rezultat sau la o intelegere. Plata onorariului in functie de rezultat permite clientului sa vada un rezultat final al cazului si apoi sa achite onorariul. Deoarece acest tip de onorariu este unul riscant, solicit o treime ca onorariu de succes, care poate ajunge la un procent de 40% in cazul in care se ajunge in instanta.

Cand un onorariu de succes sau rezultat nu este potrivit, gestionez cazurile  in baza unui onorariu fix sau combinatie de onorariu de succes cu onorariu fix. In general, accept cazuri de onorariu de succes daca pagubele depasesc valoarea de 100.000 euro. 

Contactati-ma pentru Evaluarea Gratuita a cazului.

Programează o discuție

Contacteaza-ma să discutăm mai multe despre cum putem colabora

Contactează-mă

Abonează-te la NEWSLETTER. Nu rata ofertele noastre sub pretul pietei. Minim 15% Randament. GARANTAT

Primesti cele mai noi analize, stiri si sfaturi pentru a investi in imobiliare direct in casuta ta de email.

Datele dvs. sunt in siguranta! Va puteti dezabona oricand!
Aboneaza-te

Alerte de investitie

Nu rata nimic! Inscrie-te la newsletter-ul nostru si vei primi din timp cele mai relevante alerte